Застраховката Гражданска отговорност да се заплаща на принципа Плащай както караш. Проектът,

...
Застраховката Гражданска отговорност да се заплаща на принципа Плащай както караш. Проектът,
Коментари Харесай

Цената на Гражданската отговорност според щетите

Застраховката " Гражданска отговорност " да се заплаща на принципа „ Плащай както караш ".

Проектът, препоръчан за публично разискване, планува размерът на застрахователната награда да се обвърже с предявените искания и да отразява цялата история на породените вреди при потребление на обещано транспортно средство, без значение от застрахователя, при който лидерът е бил застрахован (система " бонус-малус " ).
Според Владимир Савов, зам.-председател на Комисията по финансов контрол, системи, основани на държанието на водачите, в света няма.

" Вместо да се стъпи на нарушаванията, да се подчертава върху вредите, породени от водачите. Предлагаме застрахователите въз основа на удостовернията за наказателни събития, да имат право да поправят застрахователната награда по   " Гражданска отговорност ". Вместо единната система, фокусирана върху държанието на водачите, да се стъпи върху вредите на колите в исторически проект и тази информация да се употребява в ценовата политика на застрахователите ", разяснява той пред NOVA NEWS.

 istock istock
По думите му това ще докара до прецизиране на цената.

" Може би застрахователите ще оферират по-ниски цени на водачите, които не са предизвикали вреди. Не може да има таван на наградите на Гражданско отделение, нито под. Няма по какъв начин да се контролира цената, тъй като би трябвало да има конкуренция. Премиите би трябвало да покриват породените вреди. Застрахователите ще бъдат задължени да завеждат вредите в действително време, тъй че като отидете при друга компания, тя също да има достъп до историята на нарушителите през последната година. КФН ще следи на пазарното държание на застрахователите и ще глоби нелоялните практики ", изясни Савов. 

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР